Nakupovat na internetu oblečení i obuv je dnes docela jednoduché a téměř bez rizika, že něco nebude sedět. Stačí jen dobře měřit a vybrat spolehlivý e-shop. Tedy hlavně dobře měřit.

S nákupem pomohou velikostní tabulky

V dnešní době se stále více k nákupům využívají různé e-shopy a zásilkové služby. Velkou výhodou je bezesporu úspora času. Odpadá pobíhání po obchodech a čekání na volnou zkušební kabinku. S čímž máme jistě všichni bohaté zkušenosti. Můžeme si v klidu uvařit kávu a usednout k notebooku, počítači či katalogu a v pohodě vybírat.

§  Tento způsob nakupování ale přináší i jedno úskalí.

§  Tím je možnost, že vše nebude sedět přesně tak, jak má.

Solidní zásilkové obchody jistě svým zákazníkům vyjdou vstříc a v případě nějaké nesrovnalosti zboží vymění. Je to ale vždy nepříjemná záležitost a je tedy lépe podobným problémům předcházet.

§   K tomu, abychom se mohli ve velikostech dobře zorientovat, nám pomohou velikostní tabulky.

§   Není ale dobré spoléhat na ty univerzální.

§   Každý výrobce šije oblečení jinak a zásadní rozdíl bude například i mezi mikinou a tričkem. Není tedy možné kupovat jen „esko“ nebo „elko“.

Jak tuto zapeklitou situaci vyřešit?

Pokud má vámi vybraný e-shop své vlastní tabulky u každého druhu oblečení, pak máte vyhráno. Je tu totiž téměř stoprocentní jistota, že budete naprosto spokojeni.

·         Problém by také mohl nastat, pokud byste si objednávali oblečení z cizí země.

·         Tam už je riziko o kousek větší.

 Ale při správném postupu se i v tomto případě riziko eliminuje. Stačí si na internetu najít tabulky, podle kterých si prostě velikosti převedete do vámi srozumitelné podoby.

   Nakupovat na internetu se dají i boty.

Už neplatí, že se rozhodně musejí vyzkoušet a bez toho nelze obuv zakoupit. Zásilkové obchody a e-shopy se natolik svým zákazníkům přizpůsobily, že si prostě jen změříte nohu „ze všech možných stran“ a pak si vyberete ty pravé. 

 Podle zkušeností zákazníků i samotných e-shopů a podle stále se zvyšujícího zájmu o tento způsob nakupování se zdá, že to opravdu funguje.

Komentáře (0)

Napište první komentář