Dnes se klade velký důraz na zdravotní nezávadnost textilních výrobků. Větší šance uspět má výrobce, jehož produkty jsou certifikovány podle mezinárodních norem.

OEKE certifikáty – záruka zdravotní nezávadnosti 

O úspěšnosti výrobce v oděvním průmyslu rozhoduje v současné době několik základních parametrů. Trh je stále náročnější a je zapotřebí aktivně čelit rostoucím požadavkům nejen v otázce módy a nových trendů, ale také v oblasti ochrany životního prostředí. Proto stále roste zájem spotřebitelů o takzvané „udržitelné výrobky“.

·        Co si pod tímto označením máme představit?

o   Jedná se o materiály a výrobní technologie, které odpovídají zvyšujícím se nárokům na ekologii i ochranu člověka.

Větší šance na úspěšnost v oděvním průmyslu mají držitelé OEKE certifikátů. Certifikace podle STANDARD 100 od OEKO-TEX® může výrobcům zajistit náskok před konkurencí. Tento mezinárodní certifikační systém vstoupil nejen na pole oděvního průmyslu už v roce 1992 a je zárukou, že jsou textilie vyrobené pouze ze zdravotně nezávadných materiálů.

Testování je celosvětovým trendem 

Testování je prováděné rovnoměrně po celém světě nezávislými instituty OEKO-TEX®. Netestují se pouze hotové výrobky, ale všechny stupně výrobního procesu. Dalo by se tedy říci, že jistotu nezávadnosti budete mít od nitě až po konečný výrobek.

       ·     Textilní produkt, který má právo nosit štítek OEKO-TEX, je zárukou, že jste si pořídili oděv ze zdravotně nezávadných materiálů. 

Certifikát je vydáván na dobu jednoho roku a poté ho lze prodloužit novým testováním. Testy se provádějí na zjištění přítomnosti formaldehydu, pesticidů, obsahu těžkých kovů, alergizujících a potencionálně karcinogenních barviv nebo konzervačních látek (pentachlorfenol, tetrachlorophenol). Pokud textilní výrobky projdou sadou testů asociace OEKO-TEX, pak získají certifikát OEKO-TEX Standart 100.

            Certifikát se rozdělen do čtyř kategorií.

            1. Dětské oděvy (do tří let věku).

            2. Oděvy určené přímo pro styk s pokožkou.

            3. Oděvy, které nejsou v přímém styku s pokožkou.

            4. Ostatní textilie (např. bytový textil).

Komentáře (0)

Napište první komentář