Bavlněné textilní výrobky jsou pro své dokonalé vlastnosti nepřekonatelné. Najdeme je prakticky všude. Od společenských oděvů až po sportovní oblečení.

Nejen jídlem je člověk živ. Móda a bavlna v současnosti

V moderních světě snad neexistuje šatník, ve kterém by se nevyskytovaly výrobky z bavlny. Textilní oděvy a další produkty z tohoto materiálu jsou považovány za nejpříjemnější, a proto jsou také nejvíce využívané k výrobě jak oblečení, tak i ložního prádla.

o   Bavlněné oblečení je prodyšné a vhodné i pro alergické a citlivé osoby.

o   Proto se využívá i na výrobu prádla pro naše nejmenší.

Z bavlny se vyrábí snad všechny druhy oblečení. Dá se tedy říci, že tato textilie nikdy z módy nevyjde. Bavlna se v současné době využívá i jako základ příměsí při výrobě dalších druhů textilních materiálů. Často je k ní přidáváno elastické vlákno, které zaručí pružnost látky. Pokud prohlížíte etikety, pak můžete narazit na údaj, který nás informuje o obsahu příměsi polyesteru nebo elastanu. Bavlněné textilní materiály se využívají i na výrobu sportovního funkčního prádla, kde tvoří jednu z jeho vrstev.

Bavlna do společnosti i na sport

Bavlnu najdete zkrátka všude. Je vhodná zejména pro případy a příležitosti, kdy počítáme s tím, že bychom se mohli zpotit. Což znamená, že si vybereme bavlněné oblečení nejen na sport, ale i na některou důležitou společenskou událost.

·        Pánské bavlněné košile nebo dámské bavlněné šaty jsou tedy dobrou volbou.

Velice oblíbené jsou také bavlněné šátky, se kterými se dají dělat doslova divy. Stačí si pořídit jednobarevný kousek a obarvit ho například batikováním. A rázem máte originální a stále moderní doplněk vašeho outfitu. Z bavlněných batikovaných šátků si také můžete ušít stylovou letní sukni. Fantazii se prostě meze nekladou.

Je to opravdu bavlna?

A jak poznáte, že jste při výběru nesáhli vedle a vy držíte v ruce skutečně bavlněné oblečení? Stačí vzít jedno vlákno, které zapálíte. Pokud snadno chytí, hoří jasným plamenem, je cítit jako spálený papír a po shoření vám zbyde šedý popel, pak je to bavlna.

Komentáre (0)

Momentálne nie sú žiadne komentáre